Dutch Green Building Council

Paris Proof

Samen naar een duurzaam gebouwde omgeving
zonder CO2-uitstoot

Paris Proof

Stadskantoor Vlaardingen is ook Paris Proof

1 feb 2019
Stadskantoor Vlaardingen is ook Paris Proof

Het stadskantoor van Vlaardingen is Paris Proof. Het stadhuis is deze week als voorbeeldproject aan parisproof.nl toegevoegd, maar voldeed in 2013 al aan de eisen!

Na een gesprek met Daan Kristel van het Deltaplan Duurzame Renovatie, is het gebouw voorbeeldproject gemaakt. “Dit gebouw is een echte koploper, maar was nog niet ontdekt. Hopelijk zijn er nog veel meer gebouwen die al aan de eisen voor Paris Proof voldoen.”

Jaren ‘70

Pal naast het historische stadhuis van Vlaardingen is in de jaren ‘70 een stadskantoor gebouwd, vlak nadat de stad zelf was uitgebreid met twee volledige woonwijken. Deze bouwperiode staat niet bepaald bekend om de duurzame prestaties. Toch is het gebouw intact gehouden tijdens de verbouwing ongeveer vijf jaar geleden.

Voorbeeldproject

Al sinds 2013 is het stadskantoor Paris Proof en daarmee is het gebouw een voorbeeldproject. Hoe de gemeente Vlaardingen dat heeft bereikt, lees je op de pagina van het stadskantoor. Kristel verwacht dat er in Nederland nog meer gebouwen zijn die aan de eisen voldoen. “Wij blijven zoeken, maar hopen ook dat gebouweigenaren hun eigen duurzame gebouw aanmelden via info@dgbc.nl.”

Gerelateerd

WTC The Hague

WTC The Hague zet volgende stap richting Paris Proof

‘Noodzaak verduurzaming kantoren duidelijk, tijd voor concrete stappen’

‘Wij gaan met de TGV naar Parijs’