Dutch Green Building Council

Paris Proof

Samen naar een duurzaam gebouwde omgeving
zonder CO2-uitstoot

Paris Proof

Duurzaamnieuws.nl: 'Duurzame energie voor dit jaar is al op'

8 feb 2019
Duurzaamnieuws.nl: 'Duurzame energie voor dit jaar is al op'

De website duurzaamnieuws.nl heeft 6 febrauri 2019 tot Green Energy Day uitgeroepen. Niet om het te vieren, maar juist om aandacht te vragen voor het nog beperkte aandeel groene energie. 

De website schrijft: "Vanaf vandaag is de groene energie voor dit jaar op en schakelen we over op fossiele energie. We dekken in 2019 naar verwachting 10,3 procent van onze energievraag met hernieuwbare energie, vooral dankzij zon, wind en biomassa. In tijd uitgedrukt komt 10,3 procent overeen met 37 dagen van het jaar. Natuurlijk gebruiken we de hernieuwbare energie in werkelijkheid over het hele jaar verspreid, maar het is illustratief om dit in dagen uit te drukken. Dit gaat over alle energie die we in Nederland gebruiken, inclusief industrie en mobiliteit, en over de hernieuwbare energie die we in Nederland opwekken."

Volgend jaar 13 februari

Gelukkig ziet duurzaamnieuws.nl de toekomst wel zonnig in: "Gelukkig valt ‘Green Energy Day’ elk jaar later. In 2017 was al op 24 januari de groene energie ‘op’ voor dat jaar. In 2020 komen we al op 13 februari uit." 

Lees het hele bericht op duurzaamnieuws.nl

Gerelateerd

Werkgroeplid Zorg spreekt op evenement over zorgvastgoed

Bouwinvest Retail Fund en Albert Heijn werken samen aan duurzame doelen

DGBC blij met noodkreet om verduurzaming door ondernemers